Lėto maisto kultūra
„Lėto maisto kultūra” - tai kelionė per skanaus, sezoniško, kokybiško ir sveiko maisto labirintus. Visi žinome, jog turėtume mėgautis tik ekologišku, pilnaverčiu, vitaminais ir mineralais praturtintu maistu. Tačiau, ar mokame atpažinti kokybiškus produktus? Kas lemia skonį ir gerasias savybes? Ar tiesa, jog sveikas maistas yra nuobodus, neskanus ir brangus? Kaip savo valgymo patirtį praturtinti skaniais, gurmaniškais, o svarbiausia, sveikais produktais? Ar gera pica blogiau, už beskones prekybos centro salotas, o brangus parmezanas - geresnis, už šviežią varškės sūrį, spaustą su meile? Ar sunku tikro maisto rasti Lietuvoje ir kas jį užaugina? Į šiuos klausimus atsakymų ieškos laidos vedėjai Paulius ir Simona, lankydami nedidelius ūkius, maisto gamintojus, kalbindami mokslininkus, dietologus, mitybos ir žemdirbystės ekspertus.
Naujausias epizodas
Senesni epizodai
- Duoninę Vilniuje atidaręs Mindaugas: kepu didelius kepalus, nes duona skirta dalintis 2025.10.12
- Kelionė po praeities maisto pasaulį su bioarcheologe Giedre Motuzaite-Keen 2025.10.05
- Jautienos festivalyje – degustacijos, grilio pamokos ir net desertas iš mėsos 2025.09.28
- Alyvuogių aliejaus someljė Ineta: tai vienas labiausiai padirbinėjamų maisto produktų 2025.09.21
- Klaipėdos rajone miško sodą kuriantis Marius: skonį augalui suteikia mineralinės medžiagos 2025.09.14
- Beržų sulos sirupą gaminantys Aistė ir Edmundas: dėl skonio nesirenkame lengvų kelių 2025.09.07
- Turkijos skonių įkvėpti Justina ir Tomas įkūrė paprikų ūkį: paprikų kultūros Lietuvoj nėra 2025.08.26
- Anykščių rajone uogas auginantis Rolandas: mano tikslas – aprūpinti rajoną vitaminais 2025.08.19
- Pestoraną miškuose atidarę Artūras ir Ieva: atvykę čia, žmonės nebenori išvažiuoti 2025.08.12
- Grilio ekspertas Mindaugas Kalvaitis: lietuviai linkę kepsnius perkepti 2025.08.05
- Kai kava tampa namais: Naujosios Zelandijos skonio paieškos Molėtuose 2025.07.29
- Prancūziškos vakarienės receptas: viena porcija maisto ir dvi porcijos plepalų 2025.07.22
- Restoraną Anykščių rajone įkūrę šveicarai: Lietuvoje mokomės to, kas Šveicarijoje pamiršta 2025.07.15
- Prie vakarienės stalo su Amerikos lietuviu: daržovių kokybė Lietuvoje – stebina 2025.07.08
- Valdas Dzūkijos kaime įkūrė sūrininkystės mokyklą: sūrininkas yra bakterijų ganytojas 2025.07.01
- Kelionė po Aukštaitiją žirgų traukiamais vežimais: gastronominės tapatybės beieškant 2025.06.24
- Virtuvės šefas Evaldas Žaliukas: turgus yra miesto gastronominis veidas 2025.06.17
- Medaus someljė Rasa Nabažaitė: lietuviai tik įsivaizduoja, kad viską žino apie medų 2025.06.10
- Gamtinį ūkį puoselėjanti Vaiva: kai pats užsiaugini, tai žinai, ką valgai 2025.06.03
- 9-ajame smidrų festivalyje – dėmesys bendruomeniniam ūkininkavimui ir senovinėms sėkloms 2025.06.01