Lėto maisto kultūra
„Lėto maisto kultūra” - tai kelionė per skanaus, sezoniško, kokybiško ir sveiko maisto labirintus. Visi žinome, jog turėtume mėgautis tik ekologišku, pilnaverčiu, vitaminais ir mineralais praturtintu maistu. Tačiau, ar mokame atpažinti kokybiškus produktus? Kas lemia skonį ir gerasias savybes? Ar tiesa, jog sveikas maistas yra nuobodus, neskanus ir brangus? Kaip savo valgymo patirtį praturtinti skaniais, gurmaniškais, o svarbiausia, sveikais produktais? Ar gera pica blogiau, už beskones prekybos centro salotas, o brangus parmezanas - geresnis, už šviežią varškės sūrį, spaustą su meile? Ar sunku tikro maisto rasti Lietuvoje ir kas jį užaugina? Į šiuos klausimus atsakymų ieškos laidos vedėjai Paulius ir Simona, lankydami nedidelius ūkius, maisto gamintojus, kalbindami mokslininkus, dietologus, mitybos ir žemdirbystės ekspertus.
Naujausias epizodas
Ankstesni epizodai
- Legendinius Rokiškio saldainius atkūrusios Aušrytė ir Simutė: dabar jaučiamės gyvos
- Vilmantas Pivoriūnas – vieno šefo istorija
- Duoninę Vilniuje atidaręs Mindaugas: kepu didelius kepalus, nes duona skirta dalintis
- Kelionė po praeities maisto pasaulį su bioarcheologe Giedre Motuzaite-Keen
- Jautienos festivalyje – degustacijos, grilio pamokos ir net desertas iš mėsos
- Alyvuogių aliejaus someljė Ineta: tai vienas labiausiai padirbinėjamų maisto produktų
- Klaipėdos rajone miško sodą kuriantis Marius: skonį augalui suteikia mineralinės medžiagos
- Beržų sulos sirupą gaminantys Aistė ir Edmundas: dėl skonio nesirenkame lengvų kelių
- Turkijos skonių įkvėpti Justina ir Tomas įkūrė paprikų ūkį: paprikų kultūros Lietuvoj nėra
- Anykščių rajone uogas auginantis Rolandas: mano tikslas – aprūpinti rajoną vitaminais
- Pestoraną miškuose atidarę Artūras ir Ieva: atvykę čia, žmonės nebenori išvažiuoti
- Grilio ekspertas Mindaugas Kalvaitis: lietuviai linkę kepsnius perkepti
- Kai kava tampa namais: Naujosios Zelandijos skonio paieškos Molėtuose
- Prancūziškos vakarienės receptas: viena porcija maisto ir dvi porcijos plepalų
- Restoraną Anykščių rajone įkūrę šveicarai: Lietuvoje mokomės to, kas Šveicarijoje pamiršta
- Prie vakarienės stalo su Amerikos lietuviu: daržovių kokybė Lietuvoje – stebina
- Valdas Dzūkijos kaime įkūrė sūrininkystės mokyklą: sūrininkas yra bakterijų ganytojas
- Kelionė po Aukštaitiją žirgų traukiamais vežimais: gastronominės tapatybės beieškant
- Virtuvės šefas Evaldas Žaliukas: turgus yra miesto gastronominis veidas
- Medaus someljė Rasa Nabažaitė: lietuviai tik įsivaizduoja, kad viską žino apie medų
Kitos tinklalaidės
-
Everyday Sommelier - Wine Stories with Kristi Mayfield
-
EO有點講究
-
Uhambo BNS
-
The Official Podcast
-
The Nextlander Watchcast
-
Monstercat Silk Showcase
-
CLUBLIFE
-
Fashion Neurosis with Bella Freud
-
Peptide of The Week
-
Ну и Ну! Новости науки с Крутилкиным и Вертелкиным
-
Motivation Daily by Motiversity
-
Вот ведь! Удивили!
-
Kalbos odisėja
-
Pop Culture Happy Hour
-
Hit Parade | Music History and Music Trivia
-
Give Them Lala
-
The Movies That Made Me
-
Лазер-шоу «Три дебила»
