Lėto maisto kultūra
„Lėto maisto kultūra” - tai kelionė per skanaus, sezoniško, kokybiško ir sveiko maisto labirintus. Visi žinome, jog turėtume mėgautis tik ekologišku, pilnaverčiu, vitaminais ir mineralais praturtintu maistu. Tačiau, ar mokame atpažinti kokybiškus produktus? Kas lemia skonį ir gerasias savybes? Ar tiesa, jog sveikas maistas yra nuobodus, neskanus ir brangus? Kaip savo valgymo patirtį praturtinti skaniais, gurmaniškais, o svarbiausia, sveikais produktais? Ar gera pica blogiau, už beskones prekybos centro salotas, o brangus parmezanas - geresnis, už šviežią varškės sūrį, spaustą su meile? Ar sunku tikro maisto rasti Lietuvoje ir kas jį užaugina? Į šiuos klausimus atsakymų ieškos laidos vedėjai Paulius ir Simona, lankydami nedidelius ūkius, maisto gamintojus, kalbindami mokslininkus, dietologus, mitybos ir žemdirbystės ekspertus.
Naujausias epizodas
Ankstesni epizodai
- Žiediniu principu veikiančio ūkio augalininkystės vadovas: bulvė nelygu bulvei
- Japoniškų onigirių užkandinę atidariusi Agata: jie prie mūsų šeimos stalo atnešė taiką
- Praeityje per daug sveikai besimaitinusi šefė Aida Čepukaitė: patyriau emocinių problemų
- Žižiai Druskininkuose suburia gero maisto mėgėjų bendruomenę: į turgų – kaip į bažnyčią
- Prieskonių butiką atidariusi Agnė: milžiniškas skirtumas gaminti su šviežiais prieskoniais
- Legendinius Rokiškio saldainius atkūrusios Aušrytė ir Simutė: dabar jaučiamės gyvos
- Vilmantas Pivoriūnas – vieno šefo istorija
- Duoninę Vilniuje atidaręs Mindaugas: kepu didelius kepalus, nes duona skirta dalintis
- Kelionė po praeities maisto pasaulį su bioarcheologe Giedre Motuzaite-Keen
- Jautienos festivalyje – degustacijos, grilio pamokos ir net desertas iš mėsos
- Alyvuogių aliejaus someljė Ineta: tai vienas labiausiai padirbinėjamų maisto produktų
- Klaipėdos rajone miško sodą kuriantis Marius: skonį augalui suteikia mineralinės medžiagos
- Beržų sulos sirupą gaminantys Aistė ir Edmundas: dėl skonio nesirenkame lengvų kelių
- Turkijos skonių įkvėpti Justina ir Tomas įkūrė paprikų ūkį: paprikų kultūros Lietuvoj nėra
- Anykščių rajone uogas auginantis Rolandas: mano tikslas – aprūpinti rajoną vitaminais
- Pestoraną miškuose atidarę Artūras ir Ieva: atvykę čia, žmonės nebenori išvažiuoti
- Grilio ekspertas Mindaugas Kalvaitis: lietuviai linkę kepsnius perkepti
- Kai kava tampa namais: Naujosios Zelandijos skonio paieškos Molėtuose
- Prancūziškos vakarienės receptas: viena porcija maisto ir dvi porcijos plepalų
- Restoraną Anykščių rajone įkūrę šveicarai: Lietuvoje mokomės to, kas Šveicarijoje pamiršta
Kitos tinklalaidės
-
Kalbos odisėja
-
Beyond the Bump
-
Radio Cherry Bombe
-
Perskaitymai
-
Ryth
-
Nocturnal
-
FridayAfterWorkAffair
-
Giuseppe Ottaviani Podcast
-
Du Bitai
-
Эхо Москвы
-
Никакого правильно
-
Институтка
-
Ты ж бармен!
-
Kultūros savaitė
-
Modern Wisdom
-
Thanks For Asking
-
Paul van Dyk's VONYC Sessions Podcast
-
The Summer I Started A Podcast: A The Summer I Turned Pretty Recap Show with Kara Crevier
